26 Julai 2010

saya dapat sepatu emas !!

sepatu emas!

yeayyy dapat ni dari minnie............. :-P


part 2 : saya yang teruja naik perahu tambang!!

perjalanan kami bermula.. berpusing² juga arr nak cari parking.. akhirnya dapat tempat yang baek punya.. tapi jalan jauh sikit dari pangkalan. =) saya okey je.. tapi minnie merungut sebabnya dia pakai high hell. fadan mukaaaa! hiks :P

saya memang teruja sangat nak naik penambang ni.. al maklumlahhh berapa tahun tak naik kan.. dulu time sekolah je adelah.. itu pun sekaliiii je rasa nya. fuh fuh fuh.... nervous banyak gilooo ni.

bila sampai je area waterfront..saya camera adalah mustahak! minnie lah orang yang menjadiiii mangsa untuk snap gambar saya.. ihihi joommmm lah pix dulu k....


yeahhh~ muka saya yang sangattt exciteddddddddddddddddddddddddddddd!!!

saya hampir lupa rasanya dimana kalo selangkah kaki kita sudah terpijak dalam sampan itu..  YOSHH!!
memanggggg terasa masuk ke alam lain dah... alam lautannnn!! mak oiii.. saya takut laut.. sebab saya tak reti nak berenangggg~~~~kalo muka ini dah berlagak gilaaaaaa.. camne kah muka saya didalam sampan nantii.... meh layan layannn.. :P


semua perasaan adO!


minnie yang terpaksa layan kerenah saya! nama jer blogger~ gambarrrr itu harus!


mukkkkkkaaaaaa diatttt!! bodohhhh takutt aku naittt tok..tapi sik kurang rasa aku gumbiraaa..sukkk. sik kalak rasa..tapiii nang besh! mun sik nait nang rugi.. hahahha!


yeahhhhaaaaa!!!! well DONE bebeh! saya berjayaaa melintasiiiii sungai sarawakkkkk ~ (berlagak)

maunya dari pangkalan boyan ni terpaksa pulak merentasi jalan belakangggg untuk pergi ke rumah minnie di gersik.. haiyoo haiyooo.. mau cuci mata pun susah.. mana tidakkk minie ajak ikut jalan semut... hahaha~

setiba di rumah minnie... salam father dan mother nya.... lepak bilik dia kejapp..
kami terusssssss ke seberang lagi..so,kita undo je lahhh camne kita sampai tadi.. hihihi

sampaiiiii ke waterfront... sempatlahh nak snap 2 3 pix.... tapi i upload 2 je k.. selebihnnya kat camera minnie.saya mmg lupa nak mbik. huh!
hahhaa~ memang rasa enjoy sangat. sangat lama tidak jenjalan jauh. maklumlah.. naik kereta turun kereta.. langkah kaki brapa je kan kalo nak ke destinasi. terus teringat zaman sekolah yang suka sangat nak jenjalan.
ohhh.. ya seterusssssnyaaaaaaa kami ke mana ya?!!   kalo nak tau.. tungggu naaa cerita dari gwe! :P

lots of love:kiki

meh saya sajikan dengan video kami dalam penambang itu.. !!hope enjoy ya!!

video
-abaikan bunyi enjinnnnnya! :P

part 1: swee kang oh swee kang~

biasanya kalo hujung minggu je.. muka saya ditepian padang.
berlainan pulak hari sabtu ni.. hihi muka saya ada diudara. ceh!! tidak lah..kali ini saya hang out sama minnie lagi... =)

untuk pengetahuan jumaat petang pun saya kuar sama dia.kami ke kfc. hihi minah niiii....siap bertudung lepas balik kerja..mahunya saya seperti bersama cikgu taska. hihi :P

OHh ya.. meh saya sambung balik cerita hari sabtu!


minnie ajak ke swee kang dahulu.
kalo nak tahu swee kang adalah tempat lepak yang paling sampoii. memang abc,mee belacan,rojak memang power lah... kalo nak dah pergi sure nak lagi.hihihi..

masa kami sampai petang tu.. dah penuh dah. terpaksa bertenggek dalam kereta nak tunggu space! hahaha~ minnie lah nak jugak tunggu..nak juga rojak uncle angkat dia tu. wakaka!



-dia jadi driver... sungguh enak ya jadi penumpang?! hiks

rojakkkkk buah more tauhu goreng!! hihi tauhu itu sedappppp~

lepas makan²..kita oang tak tau nak kemana... nak tengok movie.. tapi lewat. maklom sajalah saya ni masa amat limited nak jenjalan.. huhuhu~ tapi tq minnie faham.

seterusnyaaaaaaa.... minie ajak balik rumah kejap. tapi bukan naik kereta.. hihihi naik sampan ok!!
fuhhh penambanggggg kecilll lama gila tak naik... sebab saya takuttttt air..

ok lets go.. kita ke pangkalan waterfront ! =)

25 Julai 2010

menanti sehelai kertas yang bernilai!

....saat menunggu yang kita harapkan memang terasa lamakan..
begitulah saatnya aku menunggu check nuffnang ku tak kunjung tiba!!

=)) nuffnang oh nuffang.. kamu sangat baik hati kan.. cepatlahhh sampaiii!!


..bulehlahhh saya belikn sebentuk cincinnnnn tu nanti.. hihihi (gambar hiasan semata-mata)

: orang punya birthday saya dapat present! :P hihi

oooPPSSS... sambung cerita selepas bday mini 13july hari tu. hihi basi pun basiilahh.. janji update! semangat!


petang tu.. kitorang sambung jalan.. tapi kami ke airport.
gara² mau beli minyak wangi....

hihihhiihi~
so saya temankanlah... katanya minyak wangi dia habis.
tapi yang beshnya.. mini nak saya fikir untuk minyak wangi saya.
eh eh eh SAPA PUNYA BDAY GURL NI? :p

Saya bukanlah pakai minyak wangi yang mahal sangat ni,kalu cukup wangi.. itu sudah memadai.
tapi urang kata rejeki jangan ditulak..

pada mulanya rasa tak mau.. tapi urang ikhlas nak blanja.. tak baik kita tolak.. lain kali susah rejiki nak datang lagi kan.. =)

saya mana tau mana satu nak pilih.. saya serahkan saja.... pada yang pakar.

naaa... mana satu saya punya?????

hargaaanyaaaa memanggg mengikat perut sayaaaaa...huhuhuh~


lepas berbeli beli tu... punya minah ini confident kata dia parking kat tepi ni tak kene saman...
sampai je kat situ.. naaaaa..... padan mukaaa dah kena line kuning...!!
lagi padan mukaaa.saya yang baik hati tolong gi bayar... =)

FLORA by GUCCI saya punyaaaa!!! (owen itu pun minnie kasii)
maksehh gift ya minniee..sayanggg ko gilak²!!

menu Liza cafe sedappppp!!

sabtu!lunch time!

sejak akhir² ni saya kuat makan owh.. :P
serius.. lagi² kalo ada yang menemani.. =) selera sungguh.

semalam makan bersama teman.di LIZA cadfe.. ehhh..liza eh nama tempat tu.. hahah yang penting kedai makan tu milik mak kepada my fren.

ni 1st time ke sini.(ohmaiGOD..saya lupa nak snap kedainya)

masa nak mbik lauk tuu.. hmmm lihat saja sudah selera. tambah lagi perut yang kosong kelaparan ni.. perghhhh...

saya mbik yang ni saya mbik yang tu..yang ni..sikit yang itu..
jadinya begini.....

ayam masak merah,telor ayam masak merah,umai obor² dan sayor cangkukmanis...
fuhhhhhhhhhhhhhhhhh~ sedap! memang terangkat ibu jari tinggi²! =)

20 Julai 2010

alhamdulillah kenyanggggg ni..! =)

kenyang.. itulah harapan.. alhamdulilah...

kemanakah saya mengenyangkan perut... hihihi!!

harusssss di mamat kuchei..

ada apa mamat kuchei..??
harussssslah ada  ROJAK AYAM yang sangat sedap itu.

kebetulan kawan lunch kat situ.. masa mencelahlah sekali..
sekurangnya makan tengahari saya terisi dengan enak.

yelah.. kalu takde teman.. makan sorang².. boring pulak... ;-@

makanya.............


...bila kenyang...alasan mata mengantok mesti ada.sakit perut turut mengundang rasa..
hahhahah...jadi.... abaikan segalanya sambung buat keja.!



....lots of love : kiki =)

6 Julai 2010

bila seafood memanggil..alergic aku lupakan... ! *^*

Kalu diikutkan petang² ahad ni.. aktiviti saya hanyalah ditepian padang bola. memandangkan ahad lepas..si dia ahal yang lebih mustahak. makanya,saya sangat free untuk berjuadah aktiviti mencuci mata.

saya teringatkan minie... *dia ni selalu kata dia pilihan terakhir untuk diajak keluar. hmm bagi saya tidak lah.. cuma mungkin itu perasaan dia sahaja.

saya call banyak kali.. tapi tidak ada sebaang respon.
saya sms pula... hmmm tiada balasan lansung.

(dalam hati saya berkata : mungkin saja dia lagi sibuk dengan hal dengan bf nya.. maklum saja hujung minggu. so.. saya abaikan niat untuk keluar. mungkin saja saya terus pulang ke rumah. rehat. tido. makan. dan bermalasan.itu adalah pilihan terakhir saya.


tapi............. perubahan berlaku. :P

Apabila dapat sms dari RIZA kata nak ajak gi SEAFOOD. banyak kali dah riza ajak ni.. ini mungkin hikmah disebalik kejadian bukan. makanya.saya menerima undangan itu. =)

.....sejerus selepas itu barulah cik puan minie..membalas sms saya.
haiyakkk semua sudah terlambat..!

so,keputusan nya saya mengikut riza dan isz (bfnya)

inilah Riza. yang terpotong muka tu BF dia... isz!
kami sampai di BUNTAL seafood! fulamakkkkk... sayalah orang yang paling lama tidak berkunjung ke sini. *terpesona pabila melihat lautt dan pantai didepan mata. hampir membuat saya ingin menjeritt dengan kenyamanan angin petang itu.*dapat rasakan betapa indahnya bukan* yosh!
mereka yang pilih menu. saya dengan harapan untuk mengenyangkan kekosongan perut sahaja. *mukacute*. Apa lagi bermulalah episod bergambar ni. hihi itu kan harus.kemestian.
Sayani seperti tidak sedar diri. dah tau alergic...saya membalun yang bernama seafood! haiyakkk.. takpelah bukan selalu pun kan. semoga saja tak mendatangkan kememudaratkan pada kulit² saya.

memang indah sangat ditepian pantai ni. terasa kalu diikutkan rumah sendiri.pasti ruangan "beranda" itu menjadi tumpuan tiap² hari.. sambil berblogging or berfacebook... *senyum*

lalalla~ makanan sudah sampai.. yang udang,sayor midin,ketam.dan satu lagi tu i tak tau nama.! *jangan harap aku akan ingat nama² menu!*sungguh pelupa.malah.!
nikmatkan..makanan kami!!!!semuanya lazat! aku makan memang tak ingat lagi dah. apakah kegatalan itu akan berlaku. atau magic dari biasanya... itu aku hanya berserah.yang pasti kalu gatal pun.. ia kan bermula dari "celah lengan -siku) sakit hati dibuatnya.. bila merah menggatal.
inilah sidikit wajah² yang kelaparan..bukan takat lapar tapi mengisi sepenuh mungkin..dan menghabiskan selicin²nya. ^_^

saya sangat happy dapat mengisi petang ahad dengan senyaman ini. *senyum lebar* alhamdulillah rejekiiiiiii....


nak tau tahap mana kami makan....
naaaaaaaaa.....sisa-sisa sesungguhnya!

....selepas makan² kami ke boulevard! **juga sangat lama tidak berkunjung ke sana.. apakah dibuat kat situ.. tunggu next entry ya!



*TVM to riza& isz!

2 Julai 2010

lunch bersama gadis yang berkurung hijau..

nak kata terkejut berokk.. tak jugak.. adalah seperti katak terkejut!! hihi

mana tidak weyy setelah beberapa bulan kami tidak ketemu untuk lunch sama akhirnya saya terima satu undangan yang berbau makanan!! hikss apelah sangat kalu saya menolak.. rugi sehh menolak itu buang rejeki.. iyo tak. tapi yang penting sekali "masa" bila lagi lah dapat kuar ngan minah ini. nak kuar ngan dia sekarang kene booking dulu.. dah cam artis ni. hihi :P


saya yangterlebih dahulu sampai ke ofisnya.. maklum kata boleh je nak kuar jam 12pm. sampai² terpaksa ikut jugak jam 12.30pm. tak leh harap sangat kata² itu bila BOss dia masihhhh berada didalam ufis.

Dengan wajah yang tenang ..hati yang terbuka..saya menunggu dia dalam kereta sahaja...

sekaliiiii nampak samar² bayangan gitu...
dengan pakai hijauuuuuuuuu bak puteri pencipta alam dia menuruni anak tangga. =) so sweeeeettt ..so pretty..she's so ceera! aikk ceera lak.. ijau maaaa!! memang menarik tertarik gadis berbaju kurung hijau itu datang menghampiri kereta ku!!

tadaaaaaaaaaaaaaa.. bukan ceera lah. ZIE! princess redbloodsnow.


plan² je nak kuar makan..tapi kemana pun tak tau. akhirnya dia tersebut pulak KFC. haiiiiii.. itu mana bisa saya tolak.obssessssiku!
seterusnya kami meneruskan perjalanan ke SARAWAK PLAZA-kepci sana loo!
wajah² kelaparan........................ pic ini tipu.. kami mana ada berisiiiiii ... dua dua keding!*terima kasih cik zie.. belanja saya makan!lain kali **jemput² lah lagi *wink#
masing² makan dengan lapar nya. ya saya sangat lapar.tambah-tambah lagi ayam ini... adohhhhhhhhhhhhhhhh sungguh licin pinggan saya! serius!! tak caye tanye zie.. **kan kan?
sesungguhnya..perut saya amat kenyang.malah.;)

lepas makan..terus pulanggggggggggggggggggggggggggggggggg!

memang saya dah tak larat dengan rasa kekenyangan ini..sampai² je depan jalan nak ke ofis zie.. boleh pulak U_TURN! haha terpaksa lah zie jalan kaki selangkah beberapa puluh langkah kaki je. nasib! nasib! tak hujan.. =)


**thanx a lot dear! =)

1 Julai 2010

lelaki & perempuan harus baca nih!!! :P

so here's the thing... i tagged you.. den u repost.. den you tagged others..

its kinda true.... so girls n boys.. read.



When She walks away from you mad - [Follow her]

When She stare's at your lips - [Kiss her]

When She pushes you or hit's you - [Grab her and don’t let go]

When she start's cursing at you - [Kiss her and tell her you love her]

When she's quiet - [Ask her what’s wrong]

When she ignore's you - [Give her your attention]

When she pulls away - [Pull her back]

When you see her at her worst - [Tell her she's beautiful]

When you see her start crying - [Just hold her and don’t say a word]

When you see her walking - [Sneak up and hug her waist from behind]

When she's scared - [Protect her]

When she lay's her head on your shoulder - [Tilt her head up and kiss her]

When she steal's your favorite hat - [Let her keep it and sleep with it for a night]

When she tease's you - [Tease her back and make her laugh]

When she doesn’t answer for a long time - [reassure her that everything is okay]

When she looks at you with doubt - [Back yourself up with the TRUTH]

When she say's that she like's you - [she really does more than you could

understand]

When she grab's at your hands - [Hold her's and play with her fingers]

When she bump's into you - [bump into her back and make her laugh]

When she tells you a secret - [keep it safe and untold]

When she looks at you in your eyes - [don’t look away until she does]

WHEN SHE MISSES YOU - [SHES HURTING INSIDE]
When you break her heart - [the pain NEVER really goes away]

When she says its over - [she STILL wants you to be hers]

When she repost this bulletin - [she wants you to read it]

- Stay on the phone with her even if she’s not saying anything

- DON'T let her have the last word

- NEVER call her hot! Pretty and beautiful is soo much better

- Say you love her more than she could ever love you

- Argue that she is the best girl ever

- WHen she's mad hug her tight and don't let go

- When she says she's ok don’t believe it, talk with her

- When she says she's sorry, she truly means it

- Because 10 yrs later she'll remember you

- Call her at 12:00am on her birthday to tell her you love her

- Call her before you sleep and after you wake up

- Treat her like she's all that matters to you

- Tease her and let her tease you back

- Stay up all night with her when she's sick

- Watch her favorite movie with her or her favorite show even if you think its

stupid

- Give her the world

- Let her wear your clothes

- When she's bored and sad, hang out with her

- Let her know she's important

- Kiss her in the pouring rain

&& When she runs up at you crying, the first thing you say is;"Who's ass am I

kicking today baby?"

If you do post this in the next four minutes the one you love will:

Call you

Kiss you

Love you

Text you


Guys post as: " I'd do this for my girl "


Girls post as: "A REAL BOYFRIEND"

klik iklan ini..macam² menarik!!

nuffnangx