19 April 2012

adil atau tidak-kita harus bersyukur !Manusia sering mengadu tidak adil dengan kehidupan. benar, tetapi aku sebenarnya cuba untuk memahami konsep bahawa hidup benar-benar tidak adil itu.TETAPI Jujur, ia adalah TERLALU ADIL. Kita harus BERSYUKUR ditangani kehidupan yang kita benar-benar layak.Orang hanya sentiasa mahu perkara-perkara yang lebih baik daripada apa yang mereka ada pada masa itu dan mereka akan terus berkata ia tidak adil sehingga mereka mendapatkannya. Tetapi jika anda sentiasa mahu lebih, maka "adil", anda tidak pernah akan datang. tapi percayalah kehidupan kita sudah ditentukan.. cuma kita sebagai manusia haruslah tabah menjalani kehidupan ini!


 contohnya:
awak setia sangat kat bf awak.. dialah yang awak cinta dengan penuh baik. dia sseeorang yang kehidupannya segala dimilikinya. tapi satu hari anda tau dia curang. anda mesti rasa kehidupan ini tidak adilkan? dengan masa yang berjalan anda mengubati hati anda. suatu hari anda bertemu dengan seseorang yang boleh bersama² membimbing kehidupan ada. yang agak kurang mewah..tapi boleh memberi kehidupan anda beerti. dan terus menjadikan anda seorang yang sangat bermakna dalam kehidupannya. so, situ datangnya keadilan yang ALLAH bagi.

moral of d story.. didik hati kita jangan terlalu cepat melatah.. yakin bahwa kehidupan ini adalah perjalanan yang perlu ditempuh dengan SABAR! dan selalu percaya yang berlaku ini pasti ada Hikmahnya! :)


the truth is, you can have anything you want,

but you can’t have everything you wantAmin Ya Rabbal A’lamin..

klik iklan ini..macam² menarik!!

nuffnangx