26 Julai 2010

saya dapat sepatu emas !!

sepatu emas!

yeayyy dapat ni dari minnie............. :-P


part 2 : saya yang teruja naik perahu tambang!!

perjalanan kami bermula.. berpusing² juga arr nak cari parking.. akhirnya dapat tempat yang baek punya.. tapi jalan jauh sikit dari pangkalan. =) saya okey je.. tapi minnie merungut sebabnya dia pakai high hell. fadan mukaaaa! hiks :P

saya memang teruja sangat nak naik penambang ni.. al maklumlahhh berapa tahun tak naik kan.. dulu time sekolah je adelah.. itu pun sekaliiii je rasa nya. fuh fuh fuh.... nervous banyak gilooo ni.

bila sampai je area waterfront..saya camera adalah mustahak! minnie lah orang yang menjadiiii mangsa untuk snap gambar saya.. ihihi joommmm lah pix dulu k....


yeahhh~ muka saya yang sangattt exciteddddddddddddddddddddddddddddd!!!

saya hampir lupa rasanya dimana kalo selangkah kaki kita sudah terpijak dalam sampan itu..  YOSHH!!
memanggggg terasa masuk ke alam lain dah... alam lautannnn!! mak oiii.. saya takut laut.. sebab saya tak reti nak berenangggg~~~~kalo muka ini dah berlagak gilaaaaaa.. camne kah muka saya didalam sampan nantii.... meh layan layannn.. :P


semua perasaan adO!


minnie yang terpaksa layan kerenah saya! nama jer blogger~ gambarrrr itu harus!


mukkkkkkaaaaaa diatttt!! bodohhhh takutt aku naittt tok..tapi sik kurang rasa aku gumbiraaa..sukkk. sik kalak rasa..tapiii nang besh! mun sik nait nang rugi.. hahahha!


yeahhhhaaaaa!!!! well DONE bebeh! saya berjayaaa melintasiiiii sungai sarawakkkkk ~ (berlagak)

maunya dari pangkalan boyan ni terpaksa pulak merentasi jalan belakangggg untuk pergi ke rumah minnie di gersik.. haiyoo haiyooo.. mau cuci mata pun susah.. mana tidakkk minie ajak ikut jalan semut... hahaha~

setiba di rumah minnie... salam father dan mother nya.... lepak bilik dia kejapp..
kami terusssssss ke seberang lagi..so,kita undo je lahhh camne kita sampai tadi.. hihihi

sampaiiiii ke waterfront... sempatlahh nak snap 2 3 pix.... tapi i upload 2 je k.. selebihnnya kat camera minnie.saya mmg lupa nak mbik. huh!
hahhaa~ memang rasa enjoy sangat. sangat lama tidak jenjalan jauh. maklumlah.. naik kereta turun kereta.. langkah kaki brapa je kan kalo nak ke destinasi. terus teringat zaman sekolah yang suka sangat nak jenjalan.
ohhh.. ya seterusssssnyaaaaaaa kami ke mana ya?!!   kalo nak tau.. tungggu naaa cerita dari gwe! :P

lots of love:kiki

meh saya sajikan dengan video kami dalam penambang itu.. !!hope enjoy ya!!

video
-abaikan bunyi enjinnnnnya! :P

part 1: swee kang oh swee kang~

biasanya kalo hujung minggu je.. muka saya ditepian padang.
berlainan pulak hari sabtu ni.. hihi muka saya ada diudara. ceh!! tidak lah..kali ini saya hang out sama minnie lagi... =)

untuk pengetahuan jumaat petang pun saya kuar sama dia.kami ke kfc. hihi minah niiii....siap bertudung lepas balik kerja..mahunya saya seperti bersama cikgu taska. hihi :P

OHh ya.. meh saya sambung balik cerita hari sabtu!


minnie ajak ke swee kang dahulu.
kalo nak tahu swee kang adalah tempat lepak yang paling sampoii. memang abc,mee belacan,rojak memang power lah... kalo nak dah pergi sure nak lagi.hihihi..

masa kami sampai petang tu.. dah penuh dah. terpaksa bertenggek dalam kereta nak tunggu space! hahaha~ minnie lah nak jugak tunggu..nak juga rojak uncle angkat dia tu. wakaka!



-dia jadi driver... sungguh enak ya jadi penumpang?! hiks

rojakkkkk buah more tauhu goreng!! hihi tauhu itu sedappppp~

lepas makan²..kita oang tak tau nak kemana... nak tengok movie.. tapi lewat. maklom sajalah saya ni masa amat limited nak jenjalan.. huhuhu~ tapi tq minnie faham.

seterusnyaaaaaaa.... minie ajak balik rumah kejap. tapi bukan naik kereta.. hihihi naik sampan ok!!
fuhhh penambanggggg kecilll lama gila tak naik... sebab saya takuttttt air..

ok lets go.. kita ke pangkalan waterfront ! =)

klik iklan ini..macam² menarik!!

nuffnangx