27 Januari 2012

Subhanallah! Air dan Kuasa-Nya

KUASA ALLAH 


Subhanallah! Kuasa Air Sungai Membelah Jalanraya. Air merupakan anugerah Allah yang tak terhingga kepada umat manusia yang hidup di muka bumi. Tanpa air, kehidupan tidak dapat dijalankan. Bayangkan sahaja planet Marikh dan lain-lain, kerana tiadanya sumber air, kehidupan di planet-planet tersebut ternyata sangat mustahil. Bagi kebanyakkan orang, air tampak kurang berbahaya dan mempunyai fizikal yang agak lemah jika dibandingkan dengan api. Tapi ketahuilah bahaya air sebenarnya mempunyai kuasa yang terpendam. Tragedi tsunami di Indonesia dan Jepun menjadi saksi tentang kehebatan kuasa air.
Di bawah merupakan satu lagi kejadian pelik tentang kehebatan air yang dapat membelah sebuah jalanraya dengan mudah sekali. Mari kita saksikan!Sumber: Harian metroAmin Ya Rabbal A’lamin..

Bayi Dilahirkan Dengan 2 Muka


Seorang wanita dari daerah ultar Pradesh, 50km dari utara New Delhi selamat melahirkan bayi yang mempunyai dua muka dan empat mata. Penduduk kampung di daerah tu merasakan kelahiran bayi itu adalah ...... nak lebih lanjut sila ke ------------->-harian metro


SubhanAllah..
Amin Ya Rabbal A’lamin..

klik iklan ini..macam² menarik!!

nuffnangx