6 Februari 2012

Jalan-jalan di Taman Sahabat


Kali entry aku penuh dengan Gambar.. maka dengan itu sila tarik nafas panjang² :) 

Aku keluar bersama  anak buah aku.... siapa?!


1.... AZIM
2.....IJAN3.....ASHRAF (paparazi sedang ambik gambar...my bodygaurd sedang posing jua..LOL


sengal...


with ashraf

Laksamana Cheng Ho (Zheng He)ijan & azimFuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..lega dah ni :) kalu nak jenjalan.. At Taman Sahabat -Kuching :)


Korang pernah sampai tak kat Taman Sahabat? Friendship Park? Terletak di kawasan perumahan sebenarnya taman rekreasi ini. Sesuai untuk riadah seperti berjoging, senaman ringan atau bersiar-siar.

Cara ke sana/lokasi:
  • Sekiranya dari waterfront kuching, sila ambil arah ke bangunan datuk patinggi atau ke wisma persekutuan. Kemudian naik fly-over yang menghala ke Airport Kuching. Sebaik turun daripada fly-over sila ke kiri sebaik jumpa simpang 4, iaitu simpang menghala ke Tabuan Jaya (nama jalan itu Jalan Song, kalau tak silap..). Selepas itu, jalan lurus sehinggalah merentasi 2 traffic-light. Pada lampu isyarat kedua itu, ambil U-turn dan terus ke kiri sebab kat situ ada lorong kecil yang membawa terus ke taman itu! (Dari traffic-light tu, dah nampak Taman Sahabat tu)

selamat lepaking disana. BEST!

Amin Ya Rabbal A’lamin..

Tips : Minumlah Air masak itu sangat baik untuk Diri.

Mari aku nak kongsi tips pasal "Air Masak". haaaaaaaaaaaa...Subhanallah, tiap perintah dan larangan Rasul pasti bermanfaat bgi umatnya!

Terapi air putih : JANGAN LUPA BANYAKKAN MINUM AIR MASAK..1. Minum 2 gelas air setelah bangun tidur dapat membersihkan organ-organ internal.

2. Minum segelas air 30 minit sebelum makan
 dapat membantu fungsi seluruh pencernaan + ginjal

3. Minum segelas air sebelum mandi dapat menurunkan tekanan darah

4. Minum segelas air sebelum tidur dapat mencegah stroke + serangan jantung 


ini secara ringkasnya :)


AKU? - Aku memang kurang minum air... tapi Sudah mula prihatin minum air masak. Marilah kita sama-sama ingat akan kepentingan air masak untuk tubuh badan kita :)


Amin Ya Rabbal A’lamin..

klik iklan ini..macam² menarik!!

nuffnangx