25 Mei 2012

JANGAN DIBUANG BOTOL MINERAL!

ape² barang  yang boleh dikitar semula.. kita guna lah dengan sebaik mungkin. Bahkan apa yang boleh dijadikan sesuatu tu.. haruslah diguna pakai dari anda membuang tanpa faedah.

merepek pulak kan. hihhhhhhhhhhhhhhhhhhhii ;)

Aku nak memulakan ayat perenggan pertama memang terkial² nak cari ayat, harap korang pun mengertilah apa yang aku katakan tadi.


Okay berbalik kepada bahan kitar semula. atau bahan yang boleh engko guna pakai sesudah tak takde makna lagi bagimu. haha.. jangan fikir botol mineral yang kosong ko minum tu.. tak mendatangkan hasil, okay! jangan sekali jadikan sampah sarap yang ko biarkan ditepi longkang. (hamboiiiii.... )
ini botol mineral yang engko punya. lepas ko minum semua tu. mestilah kosong, Selain tu.. engko boleh guna balik untuk isi air masak dari rumah. mudah ko nak bawak. Tapi kalu jenis yang tak suka guna balik. haaaaaaaaaaaaaa.. aku pun nak tunjuk apa yang aku perolehi kat laman sesawang ni. 

Nak cerita panjang pun tak guna. sebabnya kat gambarajah dibawah telah tertera segala penyataan yang patut ko buat. okay: scroll bawah lahhh you!

Bahasa omputeh. ko tak reti bahasa omputeh pun. tengok jer gambar tu mesti ko paham. 
kalu tak reti² juga. takdapat den nak nolong nyeee yaiii! :)

okay.. selamat mencuba! peace!! ~~ 

(aku pun baru terfikir bendalah ini. wakakakaaka!!

Amin Ya Rabbal A’lamin..

klik iklan ini..macam² menarik!!

nuffnangx