26 Disember 2011

king tide 6.1m: Rumah kami masuk air

25december2011..
King Tide: 6.1m~~


.. kawasan rumah jarang kene air pasang. Tapi disebabkan Hujan dan Angin serta tahap air naik tu tinggi juga maka..kawasan rumah memang dibanjiri air.maklum musim tengkujuh begini.Nak² pula kawasan rumah kami rendah.Tak jauh dari laut. Nak tak nak kene lalui semua ni.

sedikit gambaran yang saya sempat mbik semalam.

masing² sibuk alihkan kenderaan kat bahu jalan.
kawasan luar rumah....

rumah kakak i kat belakag pun kene.. pada bahagian dapur dorang rendah. tapi sempat dibentengkan pada pintu masuk tu..memang kelam kabut jugak,sebabnya air tu naik dengan laju ok. mayb disebabkan angin dan gelombang dilaut. itu baru 6.1m~


Ingatkan dalam rumah mak tak masuk,sebabnya kat pintu depan tu tak mencecahpun aras bendul tu. tapi air tu masuk melalui celah² bahagian lantai yang retak. hmmmm... tembokan tak padat lak kot. kekadang tanah pun susurkan.air aras tapak kaki.. 

Bukan ni kali pertama.. dah banyak kali juga saya update dulu kan. memang kawasan kami dengan dengan laut.sangat risau sekarang ni..semoga Allah melindungi kita.
Penat woooo nak mop lantai semalam. huhu alhamdulillah bahagian dapor tak banyak sangat. cuma dalam bilik mandi masuk.. itu namanya Ujian ALLAH. nak kita lihat ciptaannya. 

Sesungguhnya Tiada sapa yang boleh Menghalang Kuas-NYA. 
Yang akan terjadi itu tetap akan terjadi. 

redha.

klik iklan ini..macam² menarik!!

nuffnangx