10 Julai 2009

topik menarik : alasan kenapa lelaki dingin !!

ape kata hari ni kita borak pasal ALASAN kenapa LELAKI DINGIN??

Lelaki mempunyai keinginan cinta yang berbeza dengan wanita, apatah lagi pada saat wanita itu memerlukan cintanya.SAAT anda berpegang tangan dengannya, reaksi teman-teman anda dan orang di sekeliling adalah berbeza. -


JIKA kemesraan semakin jauh dalam sebuah hubungan percintaan atau perkahwinan, ia sebenarnya satu isyarat kepada anda. Sekiranya, si dia tidak lagi menghubungi anda seperti dahulu, menolak pelawaan makan malam bersama atau tidak mahu lagi berpegangan tangan, isyarat dingin itu perlu anda susuli dengan tindakan.

Jika sikapnya masih berterusan, anda harus mencari inisiatif dan berusaha mengembalikan semula kemesraan. Jika si dia masih bersikap tidak ambil peduli terhadap anda dan sentiasa ingin berjauhan saat anda memerlukannya, lakukanlah sesuatu.

Namun, jika si dia tidak menghubungi anda dalam masa sehari dua, jangan cepat berprasangka buruk terutama menuduhnya sedang menjalin hubungan dengan wanita lain.

Ingat, golongan Adam mempunyai keinginan cinta yang berbeza dengan wanita, apatah lagi pada saat wanita itu memerlukan cintanya. Walaupun mereka terus bersikap sedemikian, tidak bermakna mereka tidak menyintai dan enggan bermesra dengan pasangan.

Terdapat lima kemungkinan si dia bersikap sebegitu terhadap anda.

1. Tidak yakin dengan cinta

Si dia tidak yakin apakah perasaannya terhadap hubungan yang sedang dijalin. Namun, ia bukanlah faktor utama. Jadi, anda tidak perlu mendesak atau menuduh pasangan tidak serius dengan hubungan yang sedang dijalin.

2. Takut dengan cemuhan

Dia khuatir dengan apa yang difikirkan orang lain. Saat anda berpegang tangan dengannya, reaksi teman-teman anda dan orang di sekeliling adalah berbeza.

Rakan-rakan wanita biasanya akan memberi pandangan yang berbeza, sedangkan rakan-rakan lelaki umumnya akan mencemuh atau menganggap anda berdua sengaja menunjuk-nunjuk. Hal inilah yang mengganggu si dia sehingga menyebabkan dia memilih tidak mahu menunjukkan kemesraan di depan umum.ADAKAH anda terlalu mendesak pasangan untuk menunjukkan rasa sayang?

3. Pengaruh zaman kanak-kanak

Si dia datang dari keluarga yang tidak menunjukkan rasa sayang. Sewaktu kecil, ibu bapanya tidak banyak menyatakan rasa sayang dalam bentuk ucapan mahupun belaian pada kepala, pipi, atau menerusi pelukan.

Apabila anda ingin membuktikannya, cuba lihat bagaimana situasinya saat si dia bertemu saudara perempuan atau ibunya. Anda perlu mengubah kebiasaan ini, tetapi harus melakukan perubahan itu secara perlahan-lahan.

4. Akibat desakan

Adakah anda terlalu mendesaknya untuk menunjukkan reaksi sayang terhadap anda? Misalnya dengan pertanyaan seperti, 'sayang saya tak'? atau tanpa segan, anda memegang tangannya saat memasuki pusat beli-belah atau ketika menghadiri resepsi perkahwinan rakan-rakan atau saudara-mara.

Mungkin kemesraan yang perlu ditunjukkan itu bergantung pada tempat dan situasi. Jadi, lebih baik anda bersemuka dan bincangkan bersama. Jangan mendesak sekiranya dia bertegas tidak suka kerana ini akan mengeruhkan hubungan atau dia melakukannya dengan terpaksa.

5. Tidak suka dikongkong

Kemungkinan dia tergolong dalam individu yang cepat rimas atau tidak suka dikongkong. Takut pada ruang yang sempit atau berdekatan atau merasa dirinya seperti perlu membuat pelbagai perkara demi anda. Dia rimas sekiranya orang lain berada terlalu dekat dengannya, termasuk kekasihnya. Lelaki sebegini sentiasa memerlukan ruang yang lebih luas untuk dia berkomunikasi lebih lancar dengan kekasihnya.


setiap orang ada alasannya.. tapi ini mungkin sebahagian dari alasan² kenapa lelaki dingin.. ohoohoo~ kalu ada pakwe,tunang,suami anda gitu.. cepat² lah peka dengan sikap diri.. kalu dah kita bagi yang terbaik nye tapi still jugak dingin..PANGGGkan saja lah..dan cari yang lain =D wkkakaka~ ^_^

6 ulasan:

 1. best entry tok..nyuroh mek berfikir...huhu...pa ndak reti..hehe

  BalasPadam
 2. hehe..
  info yang bergune untuk aku

  hiksss^___^

  BalasPadam
 3. huhuhu..its too good too be true..
  my boy pn cm 2 gak..
  tp lama2 sy faham sndiri la yg dia xsuka kna pksa..
  =)

  BalasPadam
 4. jika kita ikhlas dan menyayangi dia..dia mesti akan menerima kita sepenuh hati..tanpa ragu2 :)

  BalasPadam
 5. wah2....
  bgus nye post ni....
  cinta itu indah...
  lg2 cnta sjti...

  BalasPadam
 6. wah2....
  bgus nye post ni....
  cinta itu indah...
  lg2 cnta sjti...

  BalasPadam

terima kasih ;)

klik iklan ini..macam² menarik!!

nuffnangx