5 Mei 2011

Seronok bila dapat berkumpul ramai²..

Maklum ahadkan lepaskan PH.. hihi kemana saya?? tak ke mana pun..hanya duduk terperuk kat rumah. tapiii yang bestnya dapat kumpul satu family.. ;) adik saya pun balik dari PD.. bercuti 5 hari..lagi lah besh dapat.Rumah kitorang ni.. tak kira cuti sekolah ke.. hujung minggu ke..memang riuh jer.. bukan pasal ape.. pasal anak buah i yang ramai... sekali serang rumah.. sakit tekak dibuatnya.. yang kecik satu hal.. yang besar pulak macam² hal.. biasalah baru meningkat usia ni..memang begitulah kan.. ala.. cam kite masa kecik² dulu.


OH... nak tau ape aktiviti petang kami.. hihi sila lihat gambar dibawah!! ;)
ulam jambu !
lepas bedal satu bungkus jambu... kami beli lagi sebungkus.. kepuasanya memang tak menjilat jari.. bukan ape.. pasal cikap eh kicap...bertemu belacan. gula dan cili.. memang nak lagi nak lagi dibuatnya.. hhehhe!
kenangan...

kami yang besh!

terus mencipta kenangan...dihadapan rumah kakak. aku bila jumpa rumah yang ade tangga beginini.. memang teringat je ngan damai beach! hahaha... rindu sama angin laut! oh ini gambar bersama generasi ku...feqah,nurul dan azah.. yang sorang tu akak aku lerrr.. kak e-yam.



Tak habish lagi sesi makan nye aku hari tu. seBelah malam selepas maghribnye.. kami serbu pulak rumah kaklong... haaa... kat situ dihidangnya nasi ayam ala-ala kat singapore chicken rice gitu. hihihi! Dorang ni memang suka makan makan. saya datang dengan harapan nak makan jer... tapi uwaaaa.. terpaksa jadi pembasuh pinggan. aduhhh... ;) hihihi Kaklong masak ni pun kebetulan adik dah balik dia nak keramaian kat rumah dorang.. sebabnye dorang pun bukan duduk kuching..nun kat Sri Aman. Hujung minggu kalu abang ipar aku takde hal lain.. balik lah dorang kat kampung. Seronok kalu banyak adik beradik ni.. nanti cuma aku jer yang duduk kat rumah parents..sebab kakimah pun nak pindah rumah dekat kota samarahan sane..fizi dah duduk PD... sunyi mak bapak kat rumah.Tapi kalu hujung minggu confirm "rumahku syurgaku" jadinya seperti keriuhan keramaian seyhh..

okay berbalik kat makan rumah kaklong tadi.Lepas makan makan.. merehatkan diri. tapi maap gambar makanan semua aku tak ambik. Handpon lekang dari tangan.. hihi  so... lepas makan baru boleh snap snap~

hero-hero

haaaaaaaaaa.. tengok muka dorang sumanye lawak²... lagi lagi angah tanpa gigi depan. Nasib baik cecep tutup mulut.kalu tak memang sama tapi tak serupa dengan gigi angah. hihi!! okaylah.. selesai semua nya kami bersurai..dan balik rumah masing masing ;)

2 ulasan:

  1. bestkan berkumpul..n terliur tgk jambu tu yang..:D

    BalasPadam
  2. sedapnya jambu cicah kuah rojak..nak2

    BalasPadam

terima kasih ;)

klik iklan ini..macam² menarik!!

nuffnangx