17 Disember 2008

tag kawen ni? hadoiiii

tetiba je rasa rindu nak jawab tag.. lagian.. aku terkena tag oleh shafie ni..

1. How old are you?
26 thn

2. Are you single?
yeah saya bukan mrs.J... tapi single not available.. uiksss!! =D

3. In what age do you think you’ll get married?
hahah alhamdulillah 25 sudah lepas target.. ni mayb nak tunggu 2 3 tahun lagi.. auww.. ade ke yang nak kwen ngan aku ni... =D

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
insyallah... ada jodoh pasti bersama...

5. If not, who do you want to marry?
kalo tidak pun... mayb jodoh saya dengan orang lain..

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
nak moden punyalah... apa² saja boleh..

7. Your ideal motif?
tonjolkan tema glamo gitu.. lip lap!..bling²

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
ini saya berserah pada husband saya.. auwwww!!

9. How many guests do you think you’ll invite?
insyallah.. ikut budget jugak..kang jemput².. balik perut kosong tetamu..mampusss!!

10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
yelah..ikut kemampuan... kita kalo boleh nak kawen² gini sekali je kan.. so jadikanlah hari tu paling grand punyalah.. hahahah. simple wedding pun ok.. janji hbgn itu kekal sudah cukup beerti.

11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own?
aku fikirkan dululah.. hahaha

12. How many layers of cake do you want to have?
2.. 1 for me.. n 1 for him... hehhe

13. Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
kalo duit byk.. nak je wat kat hotel..taklah sakit² nak basuh periuk belangga. kalo tak wat sederhana pun... senang dn mudah..duit tu un byklagi nak guna. kan kan kan.. jgn kerna sehari.. 100tahun merana..pun payah!!

14. When do you want to get married, evening or morning?
evening...after asar.. ^_^

15. You’d rather have your reception outdoors or indoors?
2 2 best..... aku tak kisah..

16. Do you like a grand entrance for your groom?
nak jawap ni eh.. tunggu aku dah dpt jawapan ye.. hahahah

17. Name the song/tune you’d like played at your wedding?
- hhaha ada..tapi tu nama lagu tu..rahsia.. hehe apakah rahsia²? hhha

18. Do you want a solemn ceremony or a light one?
mana² je..jnji ramai org suka.. haha

19. What age do you want to get married?
huhuhuhuhuhhuhuuhuhh bila dah sampai orang nak kawen ngan aku lah. itulah usia..tarikh..jam saat.. yang pasti.. aku berkawen.

20. Describe your ideal husband/wife
husband.... biarlah yang bertanggungjawab dengan family. dari situ kita dpt lihat camne dia nak create ur rumahtangga.bleh didik anak² dan isteri nya nanti..wahhhh...
paling penting... cinta mati sama gwe..! hahah so fhm² la


21. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
normal la.. aku bukan reti sgat gaya² barat ni..hahah~

22. Champagne or red wine?
hahhahaahaahhaha boleh² sirap red! hahah

23. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
hari² itu honeymoon bagi aku.... so, nak jadikan honeymoon itu lebih dari biasa... u must cari kelainan agar honeymoon itu benar bagi effect yang mavelessss ma.. hahahha

24. Money or household item?
u think la..

25. Who will pay for the bills?
tgok part apa yang kene byr tu.. hahaha~ kalo doit ku byk takpolah.. ringan hti nak byr sekali...

26. Are you ready for married life?
semua org inginkan... mungkin jodoh belom kesampaian.. just tunggu kad undangan aku.hahahah~ over ko kiah!

27. Will u always be true to your wife/husband
insyallah.... sebolehnya apa² masalah bisa dibawak berbincang.aku boleh bertimbang rasa... kalo ko bincang aku gtau nak kawen lain... g mamposss lah!!!

28. How many kids do you like to have?
anak itu rezeki.. tapi nantilah aku bincang dulu ngan future husband..kang dia nak anak byk..camno..hah? =D aku ni... cukup² la yang aku leh jaga..ahhh~

29. A new house for a newly wed or an old one?
sygggg... dimana seh? hahha mana laki ku bawak situlah aku berteduh. insyallah...ada rumah sendiri untuk kuarga sendiri itu lebih selesa...

30. Will you celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
my od.. ilike gold wedding n diamond wedding..

31. What kind of cuisine would you like for your wedding?
opps.. kene bincng dulu ni.ahhaha

32. Will u record your honeymoon in a cd or dvd?
dvd loh..

.. aku min jawab je ni shafie..harap² yang baik itulah menjadi.. hahaha

8 ulasan:

  1. haaaaa...dh bau2 nasik minyk nieh =P

    BalasPadam
  2. main jwb tu yg terlintas dari hati kot..
    kira cm plan gk.hehe

    oho..not available ek.. :p

    suke part cake tu..siap sorang satu tu..bgs2 adil gitu.hehe
    n part ade 'syg' tu..hiks

    pape kalau syg n setia mesti semua jln baik kn..
    insyaalah :)

    BalasPadam
  3. kojah...

    haha itu niat untuk 2 3 ahun lagi.. auw.. tapi kalo jodoh sudah termaktupppppp.... saya redha.. aikss!!

    BalasPadam
  4. shafie.. hahahah soka la u tu..
    insyallah...aminkan yang baik.. haha overrr nye!

    BalasPadam
  5. mun mek gik single maok jak coba masok line.hehee...jgn tgu lama2 gilak, rugi beb!hehe

    BalasPadam
  6. suka bebel..

    hahahhabyk gik line bah..masuk line celcom..maxiz digi ka.. hahha line tel umah pun ada jwak...

    sikpa rilek² lok.. sik juak rugi.. kita dlm hidup tok.. nang perlu ada untung rugi nya.bok kt tau ne nak paling bagus untuk kita.mayb =D!..

    BalasPadam
  7. yang..nape yek aku rindu ko sangat hahaha

    harap ko kawen la cepat2 ober noks

    BalasPadam
  8. single but not avaiable ewh...TETTTT!!! kenyit²


    hehehe

    BalasPadam

terima kasih ;)

klik iklan ini..macam² menarik!!

nuffnangx