8 Februari 2011

hargai kesayangan kita

February oh february~~~
orang kata bulan cinta.Seronok kalu ada pakwe kan... hihi pasti orang tersayang ade menggembirakan hari bersama..even..sudah hari hari pun tetap kuar bersama...lagi seronok..kalu punya suami... wahhhh tengok tengok..kalu nak bercerita mesti melingkar jer ayat.. hehhe!



HAHAHHAAHHA!! Dashyat punya keinginan.. ngeh!
yerlaaaaaaaaaa.. even sambutan itu tidak digalakkan... tapi kalu kita hanya untuk mengeratkan ape yang baik..ape salahnya. yang penting niat kita. kot-kot.. hari tu.. u melamar kekasih you untuk jadi tunang.... hhaaaaaaaaaaaa.... mana tidak baik? pergghh bukan senang nak buat keputusan untuk memilih seseorang dalam kehidupan kan...


valentine's day nak datang dah.......... mesti banyak bunga-bunga yang dijual. kekadang tu sampai beratus- beribu pun ade.. wahhhhh buang duit jer i rasa... baik dia simpan kat bank pasangan. or untuk yang lebih penting. tapi kalu mampu nak beli... ngak salah lerrr.. bahkan beli sekali satu taman bunga..lebih baik kot... nanti suruh kekasih dia tu jagaaa taman bunga tu.. dan jual untuk dapat hasilnya.. hiikk tol tak?

tapii.....perasaan orang yang memberi dan menerima itulah yang tak dapat dibeli....ha! even yang hanya dengan sekuntum bunga..maupun dapat bunga 'pelastik'... Dari situ kita dapat lihat ketulusan orang terhadap sesuatu.. adakah dia menghargai setiap pemberian kamu..kan? tapi kalu dah bagi bunga pelastik yang cam dah berdebu... baik tak payah lah beybehh..nanti bertambah buruk pulak hubungan korang. Mana tidaknyaaaa.. dengar saja sudah buat hati sedih... adalah lebih baik kamu hadiahkan satu luahan yang super ikhlas dari hati kamu untuk dia..dan buktikan kata-kata kamu bukan omongan kosong.

Tapi kalu saya............. saya suka menerima tapi bukan meminta..bahkan sekuntum bunga pun. kerna bunga itu bukanlah sesuatu yang terlalu saya mahu...kerna dia pasti layu..walaupun bertahan mengikut waktu.tapiii kalu kamu bagi saya harapan..dan semangat..serta pandangan.... itu lebih kukuh kan. ;)) tapiiiiii.... semuanya belum lagi ketemui...cuma yang pasti.. seseorang itu mungkin akan menjadi kekuatan dalam senarai itu.insyallah... kalu takdirnya jodoh itu ada..terjawablah segalanya. **hiuu naik pelamin lah weiii :)
hishhh!! jangan kata saya gedikkk.. maunya tidak. umur gweeee udah 29 okay. ingat 19 apa? Okayy-okay..lupakan kisah harapn seorang AKU tu.heeeeee sebok!

berbalik kisah valentine's tu.................... hari-hari kita perlu pupuk rasa sayang tersayang kesayangan kita pun. Jangan hari begini.. orang sibuk nak sambut.. ko juga sibuk nak sambut..baik punya layan.. hari hari lain.. hamperhhh ko layan hati dia. Jangan begitu donggggggggggggggg~ Rugi kalu kamu tidak hargai kasih sayang pasangan kamu....kerna....bila sudah tiada,baru nak sayang..buat apa. buat nyampah hati orang adelah. hihi kalu yang pergi tu lari takpe... boleh lari kalu nak memujuk.. tapi kalu yang pergi itu meninggal.. apa kamu fikir kamu bisa kembalikan rasa tu..? rasa menyesal ler yang kamu dapat.lagi-lagi dia seorang yang cukup memahami kamu.. sayang kamu... even kamu buat salah...dia tetap bersabar...huishh rugi besar!

Pengajaran untuk kisah diatas:

'HARGAILAH KESAYANGAN ANDA SEBELUM ANDA KEHILANGAN MEREKA'

3 ulasan:

  1. walaupun saya lelaki, saya pun suka dapat bunga gak... hehe

    BalasPadam
  2. always will appreciate them dear ~

    BalasPadam

terima kasih ;)

klik iklan ini..macam² menarik!!

nuffnangx