20 April 2009

the making of "kami"


Date: 18-04-2009
Location: Jeti Pasar Lama Ceko
Photographer in action : Madey, Adey, Rudy, Lias, Has a.k.a. Mangkuk (jemputan khas tok)
Model: Lady KiKi & all the photographer involved.
Shooting theme: Strobist
Weapon involved: Canon 1000D, Canon 450D, Canon 400D, Canon 40D.
Lens: Canon 17-85mm, Canon 50mm, Canon 18-55mm, Canon 70-200mm f2.8 L, Tamron 18-200mm, Tamron 17-50mm.
Flash: 1 unit of Canon 430ExII, 1 unit of 420Ex, 1 unit of flash chap ntah papa...
Flash trigger: Phottix strato

ni aku copy sikit dari madey..hahha

akceli,lepas kuar ngan tilla tu..aku sempat roger madey.katanya hari sabtu dorang ade ambik gambar kan..so aku try gak arr nak jumpa dorang ni.. aku mmg suka tanye.. "siapa model"? hahha so.. katanya dorang² saje² je sesama sendiri kan.. haaa apa lagi aku terus arr ke sana...b4 jumpa zie..

sampai sane.. haha aku kasi d making of "kami" dulu. pepandai ku bagi nama..haha taraa...


orang kuat ni.. rudy,adey,lias dan madeyy.. ne pix madey tok..hahahha


yerr... memang best..^_^ sudah lame aku tak berposing² depan camera canggih ni..


yerr.. apa gik aku tekk~ haha nang airrr sungei la.. wakkaka! ni first time aku kerjasama ngan photoghaper kuching ni... dorang memang nak test lighting.. apa tah aku nibukan tau sangat pasal² camera ni. janji aku posing bagi yang best okla.. hahha~ tak sabar nak tunggu pix yang lain. tapi photoshoot ni mg main terjun je aku..tak ready la gitu..lagipun saje je nak nyebok ngan dorang.. bantu membantu gitu.. ^_^ ada job padah oi. kehkhekhe!



aku kasi link photoghaper yang ade blog ni..

Rudy - http://iskandariah45.blogspot.com

Adey - http://this-is-adey.blogspot.com

Madey - http://candidxpression96.blogspot.com

9 ulasan:

  1. salam kiki..
    aduh!!! lama sudah x jenguk blok kiki.. rindu!!

    BalasPadam
  2. Duhal ngan sipu-supu kmk... kekekekeke... Hidup sipu Rudy!!

    BalasPadam
  3. yerrRrr...rindok ati jadi model photoshoot eh ehek. Aaa lak mek balit kch, giliran mek gik ambik photoshoot kiki gik ah XD

    BalasPadam
  4. tersipu-sipu ku ngan krol madah camya...ehehehe..

    BalasPadam
  5. hye nurmala.. heeh miss u too. tu la jangn lak berat tgn nak klik bolg kiki.hhi


    krol.hahah aok dgn sifu² ktk ya...^_^ ktk pun mok bapak sifu lagi nak..haha

    nemo: yup beb..memg bestt ni 1st time wat photoshoot dgn member kuching

    BalasPadam
  6. audio..hehe aoookk rindok ati mek aiee.. haha coz best kerja sama ngan dakya.. ya pun kebetulan jak riya.. sik dirancang..

    rudy: hhiiii nang bena ya.. kck bahh ktk orang mbik ria.. ^_^

    BalasPadam
  7. buh la banyak2 disini yang, wpon sudah ada blog lain, hehehehe

    gambar cantik2.. sukeeee

    BalasPadam
  8. hhah ye aku lagi tunggu dorang la ni.. heh

    BalasPadam

terima kasih ;)

klik iklan ini..macam² menarik!!

nuffnangx